Duroc de Kempen

Over ons

Gedeelde passie

Kwaliteit, openheid en beleving. Daar staan we bij Duroc de Kempen voor. Wij, dat zijn Ann en Frank Van Dijck. Naast onze liefde voor elkaar delen we immers ook de passie voor onze Duroc-varkens. (H)eerlijk vlees dat van A tot Z hier op de boerderij geproduceerd wordt, dat is onze trots. Van geboorte tot transport, we hebben zelf elke stap van het proces in handen. Zo krijgen onze dieren de beste verzorging en kunnen we lokaal varkensvlees aan de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidseisen garanderen.
Ann en Frank van Dijck in varkens scharrelstal

Hoe het begon

We nemen je even mee naar het jaar 2000, toen er in Weelde een varkensbedrijf over te nemen was. Jong en ambitieus waagden we de sprong en timmerden hier in de Noorderkempen voluit aan onze droom. Drie kinderen en 17 jaar later kreeg het verhaal een nieuwe wending. Ons pad kruiste dat van een aantal inspirerende mensen en het idee om over te schakelen op het Duroc-ras begon te rijpen. De kruising tussen Noorse zeugen en beren (mannelijke varkens) van het Duroc-ras bleek een schot in de roos. Duroc de Kempen is geboren! Sindsdien zijn wij, onze slagers én onze klanten fan van dit heerlijke vlees.

Kom een kijkje nemen

Bij Duroc de Kempen laten we graag zien welk vlees we in de kuip hebben. De bouw van onze kijkstal past perfect in dat plaatje. Hier kan je via een gangpad kijken hoe de varkens eten, spelen, wroeten en slapen in het stro. Aansluitend aan deze stal, richten we hoevezaal ’t Perspektief in, met zicht op de dieren. Waarom? Omdat we fier zijn op onze manier van boeren en mensen willen samenbrengen op de boerderij.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.